C-vitamin fontossága a test részére

Az emberi test sok szempontból figyelemreméltó. Azonban bizonyos határai is vannak, amelyek közé tartozik, hogy nem képes elállítani a C vitamint. Pontosan ezzel van összefüggésben sok egészséggel kapcsolatos előny. A C-vitamin sok gyümölcsben és zöldségben is megtalálható, pl. az almában, kiviben, eperben, paprikában vagy káposztában. A C-vitamin ajánlott napi adagja nőknek 75 mg, férfiaknak pedig 90 mg.

A C vitamin csökkenti a krónikus betegségek kockázatát
Erős antioxidánsról van szó, amely segíti a test természetes ellenállóképességét. Az antioxidánsok molekulák, amelyek megerősítik az immunrendszert. Védik a sejteket a káros molekuláktól vagy gyököktől. Ha a gyökök felhalmozódnak, támogathatják az oxidációs stresszt, amely sok krónikus betegséggel van összefüggésben.

A C-vitamin kordában tartja a vérnyomást
A magas vérnyomás szívbetegségek kockázatát rejti, ami a leggyakoribb halálozási ok a világon. Léteznek tanulmányok, amelyek bizonyítják, hogy a C-vitamin segít a vérnyomás csökkentésében. Ez nemcsak az egészséges felnőtteknél, hanem azoknál is, akiknek gondjuk van a vérnyomással.

A C-vitamin csökkentheti a húgysavat a vérben és megakadályozza a dny rohamokat
A dna akkor jelenik meg, amikor a vérben túl sok húgysav van. Ez az emberi test hulladékterméke. Magas szint esetében kristályosodhat és lerakódhat az ízületekben. Egy bizonyos tanulmány szerint a C-vitamin jelentősen csökkenti a húgysav jelenlétét a vérben azoknál, akik C vitamint fogyasztottak.

A C-vitamin segít megelőzni a vashiányt
A vas fontos elem, amelynek a testben jó néhány funkciója van. Elengedhetetlen a vörös vérsejtek termeléséhez és az oxigén szállításako. A C-vitamin kiegészítők segítenek a vas élelemből való jobb felszívódásában. Segít a gyengén felszívódó vasnak az átalakulásakor, pl. a növényekből. Ezért főleg azoknál elengedhetetlen, akik nem fogyasztanak húst. Mivel pontosan a hús a vas legnagyobb forrása.