A D vitamin meglepő előnyei

A D vitamint a napfény ajándékának is nevezik, mivel a bőr termeli akkor, ha napfény éri. Mivel a bőr termeli akkor, ha napfény éri. Gond akkor van, ha természetes úton, azaz a napfényből nem lehet elegendő mennyiséget biztosítani. Akkor az ember különböző tablettákra van ráutalva.

A D vitamin fontos funkciói
A D vitamin néhány jelentős funkcióval rendelkezik. A legfontosabbak közé a kalcium és foszfor felvételének szabályozása tartozik, és biztosítani az immunrendszer helyes működését. A D vitamin elegendő mennyisége fontos a csontok és fogak normális fejlődéséhez és bizonyos betegségek elleni védelemhez.

Ha a test nem rendelkezik elegendő D vitaminnal, a csontok rendellenességének kockázatának van kitéve. Ide tartozik pl. a puha csontok és az oszteoporózis.

Meglepő előnyök
A D vitamin harcol a betegségek ellen. Egy bizonyos kutatás rámutatott arra a tényre, hogy a D vitamin fontos szerepet játszhat:

  • szétszórt szklerózis kockázatának csökkentésekor
  • szívbetegségek valószínűségének csökkentésekor
  • a testben az influenza terjedésének csökkentésekor

További meglepő előnye, hogy a D vitamin harcol a depresszió ellen. További kutatások kimutatták, hogy a D vitamin befolyással lehet a hangulatra, konkrétan a depresszió elnyomásakor. A kutatások depresszióval küzdő embereket céloztak meg, akik D vitamint kaptak, így jobb lett az egészségi állapotuk. Éppen a kevés D vitamin volt megfigyelve azokon az embereken, akiket gyakrabban kínzott a depresszió és szorongás.

A D vitamin egyúttal támogatja a fogyást is. Éppen ezért kellene azoknak is fogyasztaniuk, akik szeretnék jobbá tenni az alakjukat vagy megelőzni a szívbetegségeket. A D vitamin ideális formulája megtalálható honlapunkon.